Gemeente Veenendaal wint CCMA Pluim

Als eerste gemeente in Nederland heeft de gemeente Veenendaal de CCMA Pluim op 18 november in ontvangst genomen.

 

De gemeente Veenendaal onderscheidt zich in de wijze waarop het project “De Gemeente Heeft Antwoord” wordt geïmplementeerd. Dit project trekt doorgaans een zware wissel op een gemeentelijke organisatie en behelst veel meer dan het middels een front office inrichten van een Telefonisch Service Centrum of een Klant Contact Centrum.

  

Met veel gevoel voor de interne verhoudingen en met een goed beeld van wat de impact van deze veranderingen ook voor de organisatie betekent, zijn fasegewijs stappen genomen in direct- en goed overleg met de verschillende organisatieonderdelen.

  

Daarnaast is de kwaliteit van de front office voorop blijven staan. Aandacht voor de mensen, de processen en de ondersteunende software maakten een mooie mix met als uitkomst een goed functionerende front office. De ontvangers van de pluim Anna Roosendaal en Rob Prinsen toonden zicht verrast en gaven als eerste reactie: “fantastisch, dit succes moeten we direct met al de medewerkers van het T.C. vieren”.

 

 

 

 

 

 

 

De CCMA Pluim® is gestart in 2009 en is een initiatief van de CCMA. Deze heeft als doel ieder kwartaal een op het gebied van klantcontact goed presenterende organisatie op een positieve wijze te belonen voor de inspanningen.

Eerdere winnaars van de Pluim zijn: T-Mobile – XS4All en de ANWB en Univé VGZ IZA Trias.

 


Netgemak Internetbureau