Ruigrok Netpanel

 

Full service marktonderzoekbureau

Ruigrok | NetPanel is een marktonderzoek- bureau met expertise in en een passie voor online en kwalitatief marktonderzoek. Kwaliteit is leidend in onze onderzoeken en we zijn in het bezit van het Research Keurmerk (ISO 20252 en ISO 26362).

 

Onze achtergrond

Historie

In 1991 is Marja Ruigrok van start gegaan met haar bedrijf. Ruigrok MC hield zich bezig met marktonderzoek en communicatie. Tot op de dag van vandaag geloven wij in de sterke relatie tussen deze twee. Als je iets wilt communiceren is het handig om te weten voor wie je dit doet, of dit aansluit bij de verwachting en of je de juiste snaar raakt bij de doelgroep.

 

In 1994 zijn we van start gegaan met online onderzoek. We begonnen met een pool van 300 nerds die niet bepaald representatief voor de Nederlandse bevolking waren. Inmiddels heeft Ruigrok | NetPanel een representatief onderzoekspanel (de NetPanel Adviesraad) met ruim 15.000 deelnemers.

 

Ruigrok | NetPanel is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de onderzoekswereld met expertise op het gebied van kwalitatief en online onderzoek. Inhoudelijk hebben we veel kennis van verschillende branches: retail, telecom, de financiële wereld, het onderwijs, de overheid, internet en andere media en cultuur.

 

Werkwijze

Wij werken met de 3 P’s: P lezier, P ersoonlijk en P ragmatisch.
 

  • Plezier voor de respondent doordat we altijd proberen onderzoek leuker te maken omdat leuker onderzoek leidt tot betere resultaten. Plezier voor de opdrachtgever die direct aan de slag kan met onze resultaten en plezier voor ons in de variatie van onderwerpen en onze toepassing van kennis en ervaring.
  • Persoonlijk zijn we omdat we met een team van collega’s maatwerk leveren voor elke klant. We werken altijd met twee mensen op een project en doen elk half jaar de shuffle (wisselen van werkplek) om optimaal van elkaars kennis en ervaring gebruik te maken.
  • Pragmatisch omdat we concrete handvatten bieden waar onze opdrachtgever direct mee aan de slag kan. En als dat heel snel moet, kan dat ook.


Visie

Voordat we een onderzoek opstarten, gaan we graag in gesprek over de vraag. We willen weten ‘wat speelt’ bij onze opdrachtgever en verdiepen ons in de doelgroep. Nieuwsgierigheid vormt de basis van ons werk. We willen de zaken nu eenmaal haarscherp op ons netvlies hebben. Vervolgens kunnen we op zoek naar de meest optimale aanpak.


Onze rapportages bevatten niet alleen bruikbare resultaten en heldere conclusies, maar ook onze eigen visie. We dagen onze opdrachtgever graag uit tot een stevige discussie over de consequenties van het onderzoek, bijvoorbeeld voor communicatie of strategie. Een frisse blik leidt tot nieuwe inzichten, dat is de kern van onze visie. Als je daar niet bang voor bent, gaan we graag voor je aan de slag.

 

Contactgegevens:

Ruigrok Netpanel

Silodam 1a

1013 AL  AMSTERDAM

 

Overige gegevens:

W | www.ruigroknetpanel.nl

E  | info@ruigroknetpanel.nl

T  | 020 - 62 38 512


Netgemak Internetbureau